lørdag den 25. juli 2015

Langtidshævet brød.

Dejlige langtidshævede brød, i Rømertopf.

        


Dej til to brød, startede i går aftes.
750 ml vand
10 g gær
20 g salt
100 g gryn( her er det boghvede gryn, det var hvad jeg havde).
200 g groft speltmel
800-900 g fint speltmel.
Gæren opløses i vandet, tilsæt salt, gryn og den grove mel. Røres godt.
Derefter den fine mel, dejen skal være glat, ikke klistre.
Stilles i køleskab til næste morgen.
Nu deles brødet i to, som hæver mens rømertopf og ovn varmes op til 250 gr.
       

Det første brød sættes ind når ovn og rømertopf er varmet op.
Bages i 20 min., så tages låget af, også får brødet 15 min., uden låg.
Det skal lyde hult når du banker den i bunden.

      


      

   


Ingen kommentarer:

Send en kommentar