søndag den 17. maj 2015

Chokolade kage, med mousse.



           
   


Konfekt chokolade kage:

  • 200 g mørk chokolade - omkring 60 %
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 æg
  • 3 spsk mel
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 espressoshot
  • 1 nip salt
Kom smør i en gryde og smelt det over mellemhøj varme. Imens piskes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en luftig masse, når æggemassen er skummende og luftig piskes hurtigt mel i.
Når smøret er smeltet, tages gryden af varmen og den finthakkede chokolade kommes i. Rør rundt til chokoladen er smeltet, tilsæt en sjat stærkkaffe og hæld derefter langsomt chokolademassen over i æggemassen, under omrøring.
Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
Kagen skal gerne føles lidt ubagt inden i, den sætter sig og er allerbedst at servere dagen efter den er bagt. Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen.
  

         

         

         

         

Opskrift på skovbær mousse

 
 Lækker skovbærmousse, som kan anvendes i lagkager og festkager. Denne mængde mousse rækker ca. til 1 lag i en kage på 22-25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Forfatter:
Ingredienser
  • 250 gram skovbær (frosne eller friske)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 5 dl piskefløde (½ liter)
  • 5-6 blade husblas
Beskrivelse
  1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  2. Kog skovbærrene i 5 minutter
  3. Lad skovbærrene køle af så de er lune/halv-kolde.
  4. Bland de kogte bær med sukker og vaniljesukker.
  5. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
  6. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af bærblandingen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
  7. Når husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen.
  8. Vend yoghurten ned i blandingen.
  9. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
  10. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).
   
        

                                     
     

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar