Jeg starter tirsdag med at røre surdej, jeg har prøvet med at gemme surdej, men det fungerer ikke for mig, så derfor laver jeg det selv.
Tirsdag: kærnemælk ca. 200 ml. En knasp gær, ca 12,5 g. Lidt salt. Rør rugmel i men dejen skal være lind.
Jeg rør lidt, eller også glemmer jeg, kærnemælk og rugmel i.
Fredag: 9 dl lunken vand i røremaskinen, heri blandes alt surdej.
To spsk fulde salt.
To spsk honning.
550 g rugmel.
350 g rugkerner.
Lad det stå til næste morgen.
Lørdag: hæld en øl(malt, hvidtøl, eller mands øl) 330 ml i dejen.
Tilsæt: 800 g kerner, rugkerner, solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, mandler eller hvad du har.
Rør det længe og godt.
Lad det stå 5 timer.
Hæld det i formene, lad det igen stå mindst 3 timer.
Prik dem med en pind før de kommer i ovnen, eller løfter skorpen sig, når man prikker, laver man ligesom skorsten.
Bag i 1,15 time, på 175 gr.
Pak brødene ind i opvredet rent viskestykke, så skorpen ikke bliver u-spiselig hård, og lad dem ligge til næste dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar