søndag den 22. juni 2014

Hong Kong

I Foregående indlæg viste jeg den mere officielle side af Hong Kong, men der er også en anden side. Denne hvor fattige bor og lever i havnen. De næste billeder viser kontrasten i Hong Kong.
"Én kvadrat fod" sådan regnes boligprisen her, og det er mere end en mill HK dollar, per fod. Nogen har dog penge til store sejlbåde, se i baggrunden.
 Tai Chi kl 8 om morgenen.
Der var rigtig varmt da vi var der, 34 gr., og en luftfugtighed på over 80 %.
Vi tog med på en udflugt til Lautau. Lantau var til slutningen af ´90 erne mest kendt for sine tre store fængsler, de er der endnu. Men i slutningen af 90´erne blev den nye Internationale lufthavn bygget, og der blev bygget store broer til øen. Dog har de stadig "styr" over tilstrøningen af turister, for det er kun  øenes egne busser der må køre der.

Vi besøgt fisker byen Tai O, de havde indtil lufthavns byggeriet ernæret sig ved fiskeri. Men nu importerede de også frugt og grønt fra hele verden.
Byen er bygget delvis på land, og delvis i vandet.

 Så gik turen til øens store Buddha. Imponerende udsigt fra platformen hvor Buddha står.
Det er en broce Buddha som er sat op i slutningen af ´90-erne. Betalt af templet på øen, måske en fremsynet præst fandt på at opstille den, for nu tjener de penge på turisterne.
Vue udover det Syd Kinesiske Hav.

Buddha er 38 m høj. Den er ansigtet mod nord, normalt har buddhaer mod øst. Men da den kinesiske hær har hjulpet med at sætte den op, vender denne mod nord, mod "faderlandet" Kina.
 Tolv soldater passer på Buddha.To af mine rejsekammerater. Nive og Matthias.


Turen ned fra bjerget, var med denne svævebane - Ngong Ping Cable Car.
Som er 5,7 km lang.

2 kommentarer:

  1. Det må have været en rigtig spændende tur, ikke noget man prøver hver dag.

    SvarSlet
  2. Hej Susanne. Ja, det har været en helt speciel oplevelse, men vi har heller aldrig været i Asien før.

    SvarSlet