fredag den 4. april 2014

Skrukhøne

Rosa er skruk igen, og denne gang håber jeg at det lykkedes. Hun har nu ligget i 17 dage nu, så hvis der kommer kyllinger, skal de komme på tirsdag.
Jeg har lavet "skruk-høne" bur, i det gamle hønsehus, her har hun fået fuldstændig fred for de andre høner, og jeg har højest set til hende to gange om dagen, ofte kun én.
Men vi har jo inegn hane mere, så jeg måtte have fat i befrugtede æg andet sted fra. Jeg har bestilt Maran æg på internettet. Maraner lægger "chokolade-farvede æg". og da jeg ikke selv må have hane, må jeg jo gribe til noget andet, nu prøver jeg så at få æg i forskellige farver.
Jeg har nemlig også bestilt 8 ugers gamle kyllinger, af racerne sort Orpington og Grünlægger. Grünlægger lægger turkisfarvede æg.
Min mand er ikke helt med på idéen, han synes det er for mange. og de ødelægger haven. Så sidste weekend satte han endnu et hegn op, tværs over græsplænen.


De venter på godbidder.


4 kommentarer:

 1. Du kan da ikke have alle de høns i det nye bur, hvor mange vil du godt ende med at have, Marianne? :-)

  SvarSlet
 2. UH Susanne, jeg viser ikke din kommentar til min mand, han har samme bekymringer som dig. Største dele er jo haner. Jeg har bestilt 6 grünlægger og 6 orpintonner, og jeg regner kun med at få 2+2 høner, når der er overvægt af haner. Mon ikke det går?? ha ha

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du skal nok ikke have flere end 4 stk i huset, hvis nu det bliver en dårlig vinter hvor de skal være en del indefor :-)

   Slet
  2. Jeg har lige puttet madammerne, der er masser af plads i det nye hus. Deres gård er overdækket, så de går kun ind når det bliver mørkt.

   Slet