søndag den 8. december 2013

Juletur

Engang imellem må man væk fra hverdagen, det var så denne weekend. Min mand og jeg har været på kombineret kæreste / juletur.
Der bliver gjort meget mere ud af julen / advent i Tyskland end hos os. Vi har været i Lübeck for der afholdes flere store julemarkeder. Vi ankom fredag, der var mange mennesker, men lørdag aften var det helt overvældende med mennekser, jeg tror det halve af Tyskland havde fundet Lübeck.

Lübeck er en af Hansestaderne. Man kan bl.a ankomme ved(siden af) Holstentor. Til højre ses spirret af St. Petri, og til ventre sesSt. Marien kirke.

Floden Trave. Der er rigtig mange genopbyggede hus og kirker fra da Lübeck var en stor handelsby.

St. Jacobi kirken, sømandskirken. Den er kendt for sine mange flotte træudskæringer, samt er der en oprindelig delvis knust redningsbåd fra skoleskibet Pamir, der forliste i 1957.

Denne lille djævle sidder på en obilisk, den er nok 10 m lang, den ville djævlen smadre Marienkirken med, da den var under opførsel, da djævlen fandt ud af at "huset" ikke var til ham. Men håndværkerne talte ham fra det, og lovede at bygge et andet prægtigt hus til ham. De byggede rådhuskælderen, som blev udskænknings sted for byen borgere.

Døden fra Lübeck. Det var et 30 m langt vægmaleri som nu er gået til grunde, så dette er kopier. Døden dansede med alle, rig og fattig, ung og gammel.
Også Døden fra Lübeck i glasset.


 Lübeck har i den gamle bydel rigtig mange flotte restaurerede huse, og hvis man kikker ind mellem husene åbner der sig endnu mere i baggårdene.


Drehbrüche, drejebroen.


Julemarked ved St. Marien kirke.


Huset Buddenbrooks, hvor Thomas Mann er opvokset.

Ham her sad i et stormargasin, til stor fornøjelse for alle børnene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar